Ivrig passiar på Brasseri Brakstad: fra venstre styreformann Rolf Sjursen i HN, plassjef Stein Espen Bøe i AF Decom, Stortingsrepresentant Helge Thorheim og statsråd Tord Lien

- Et nyttig møte med konkrete problemstillinger, sa olje- og energiministeren etter samling i Haugesund

Skrevet .

Fremskrittspartiets Terje Halleland hadde utfordret HN-direktør Egil Severeide til å ta med seg en del næringslivsrepresentanter til lunsjmøte med partikollega, olje- og energiminister Tord Lien, under Sildajazzen i Haugesund.

Bedriftslederne lot seg ikke be to ganger, og stilte velforberedt opp til en dialog med Frp-statsråden på Indre kai.

Blant dem som hadde noen ord å si til Lien var Mads Bårdsen i DeepOcean, Martha Kold Bakkevig i DeepWell, Geir Egil Østebøvik i Imenco, Gunnar Stakkestad i Haugaland Næringspark på Gismarvik og Gunnar i Birkeland i Polytec.

Severeide innledet med å gi en oversikt over regionens næringsliv og de utfordringene bedriftene står overfor.

– Veldig nyttig. Jeg kjenner regionen ganske bra etter en del besøk her i det siste, men det var interessant å høre hvordan de enkelte bedriftene opplever den urolige situasjonen nå, og hvordan de tenker å takle den, sa Lien.

Generelt kan jeg si at vi er optimister, og at vi tror at olje- og gass i mange ti år framover fortsatt vil være en viktig inntektskilde for nasjonen. Men det krever omstilling, og den måte f.eks. Aibel har håndtert dette på, er beundringsverdig, sa olje- og energiministeren.

 

 

 

Les hva Mads Bårdsen sa:

http://maritimt-forum.no/haugalandet-sunnhordland/det-er-viktig-med-gode-rammevilkar-for-utvikling-av-marginalfelter/

.. og Martha Kold Bakkevig:

http://maritimt-forum.no/haugalandet-sunnhordland/norsok-er-konkurransehemmende/