Det startet som en vill ide, men endte med båttur og krav om gjentagelse.

Skrevet .

– Se, er det ikke kjekt, sier 70-årige Arne Olufsen og slår ut med hendene.

Han skuer ut over en forsamling av forretningsforbindelser, kunder og medarbeidere som i et stort antall har avsatt en torsdagsettermiddag og kveld til faglig påfyll og mingling på gamle Rogaland.

Mens vi stevner gjennom Karmsundet og legger brua bak oss i drivende vakker kveldssol, forteller gründeren med ankerfeste på Killingøy om dette som skulle bli et enkelt «treff», men som endte opp som et fjordcruise med seks samarbeidende selskaper:

A. Olufsen Ship & Offshore, Westcon Løfteteknikk, Fringe Engineering, Deltapump, Stava Mekaniske Verksted og Steinsvik Production.

De inviterte alle utvalgte kunder og forretningsforbindelser og viste fram produkter og markedsstrategier fra stands ulike steder på skipet. Bedriftseierne holdt også hvert sitt innlegg, der de fortalte om virksomhetene.

HN-direktør Egil Severeide og Sverre Meling i Maritim Forum holdt hvert sitt innlegg, der de satte fokus på regionale utfordringer og den maritime klynge.

Når skipet forlot Killingøy ved 19-tiden denne onsdagen bød vertskapet på reker og drikke og hyggelig drøs rundt bordene.

I Bøvågen fikk de til og med overvære en redningsaksjon i regi av Redningsselskapet før kursen ble satt mot Killingøy, mens Arvid Gerhard serverte selvkomponerte dikt og Gunnar Andersen sang gamle svisker om sjømenn, kaien og  Amanda fra Haugesund.

– De har bjynt å snakka om at detta må me ha neste år og, humrer Olufsen, og lar anmodningen henge i lufta…