Omega har i dag 15 distriktskontorer i Norge og internasjonalt, med mer enn tusen ansatte på oppdrag i mer enn 20 land i hele verden. Denne gjengen holder stand ved hovedkontoret i Ølensvåg. Bak fra venstre: Business Support-medarbeider Erlend Nedrelid, avdelingsleder for prosjektpersonell Terje Aarekol, daglig leder i Omega prosjektpersonell Anders Lunde, og avdelingsledere for prosjektpersonell Ståle Håheim og Pablo Tveita. Framme fra venstre: Business Support-medarbeider Helene Haukland, avdelingsledere for prosjektpersonell Liv Hetland og Wenche Tindeland, og KPI- og Allianse-koordinator Jorunn Løhaugen. (Foto: Ellen Marie Hagevik)

I løpet av de siste månedene har Omega økt antallet medarbeidere med over 120. Nå har selskapet igjen rundet 1000 ansatte

Skrevet .

– Det har vært tøffe tider, og vi har jobbet veldig hardt de siste årene. Selv om markedet lå nesten dødt, la vi ned mye arbeid i å både sikre oss nye rammeavtaler og kunder. Samtidig har vi hele veien har vært opptatt av å ta vare på kompetansen og konsulentene våre. Nå som markedet har bedret seg, har dette arbeidet gitt resultater, sier daglig leder i Omega prosjektpersonell, Anders Lunde.

Nedgang i olje- og gassmarkedet har merkes godt hos Omega, men nå begynner tidene å snu; Fra 287 konsulenter på oppdrag i januar i år, har Omega i dag 409 konsulenter på jobb for kunder innen både olje- og gass og bygg- og anlegg ut fra den norske virksomheten.

I dag teller Omega mer enn 1000 medarbeidere på oppdrag i hele verden.

– Vi har alltid hatt veldig dyktige konsulenter, og vært opptatt av å sikre oss flere medarbeidere med solid kompetanse hele veien. Samtidig har vi alltid pleiet et godt forhold til kundene, og akkurat nå er det veldig mye som skjer hos noen av de største. Kombinasjonen av det sterke kompetansemiljøet vårt og et høyere aktivitetsnivå, har ført til at vi nå ser denne gode utviklingen. Antallet vil alltid svinge i takt med markedet, men tusentallet er verdt å feire hver gang, sier Lunde.

Han viser til både arbeidet på flere store prosjekt innen olje  og gass i Sunnhordland og på Haugalandet som noen av de mest utslagsgivende prosjektene for øken i oppdrag den siste tiden.

Samtidig trengs det enda mer ekspertise i tiden som kommer.  Det er i dag  59 åpne posisjoner som konsulenter hos Omega. I tillegg er selskapet også på jakt etter flere systemutviklere, da spesielt i Stavanger, Oslo og på Haugalandet.

– Pims er i gang med å få et godt fotfeste hos flere kunder innen offentlig sektor, og vi ser at vi har behov for utviklere med erfaring og utdannelse rettet mor bygg og anlegg,  sier Svein Tore Haraldseid, daglig leder for Omega Pims Programvare.

Omega leverer både konsulenttjenester og prosjektstyringssystemet Pims til en rekke verdensledende kunder innen olje- og gass.

De siste årene har selskapet også satset sterkere på andre kundesegmenter som blant annet samferdsel, bygg og anlegg.

– Vi har fått en fot innenfor flere bransjer utenfor olje og gass. Dette har også bidratt til at vi nå ser en positiv utvikling. Mens vi har vært ledende innen olje og gass i mange år, er vi fremdeles nykommere innenfor eksempel bygg og anlegg. Likevel skal vi fremdeles satse tungt på å etablere oss innen disse mye markedsområdene, parallelt med at vi utvikler posisjonen vår innen olje- og gass, sier Lunde.