Arbeidsløse dansker ser mot Norge. Lars Hansborg-Sørensen fant seg ny jobb på et verksted på Jåttå i Stavanger

Skrevet .

– Store arbeidsplasser legges nå ned i Danmark. Vi må dra dit mulighetene er. Og de er i Norge, sier Lars Hansborg-Sørensen til Aftenbladet.

Han jobbet tidligere på Danmarks største verft, Lindø i Munkebo på Fyn. Den Mærsk-eide bedriften fikk imidlertid store problemer og ble stengt for et år siden.

Hansborg-Sørensen fikk sparken og ble over natten blant 4000 arbeidsledige på den danske øya. I løpet av ett år søkte 37-åringen 80 jobber, ble innkalt til tre intervju, men fikk ingen av dem.

– Jeg var nødt til å gjøre noe, tenke nytt. Det var umulig å få seg jobb på Fyn, sier Hansborg-Sørensen.

Dansk boom

Gjennom broren Henrik fikk han vite at det var behov for folk i nabolandets oljehovedstad. Nå har han jobbet for Stavanger Instrumentering i tre måneder, og de har leid ham ut til det amerikanske selskapet Oceaneering som jobber med undervannsteknologi for oljesektoren. Han er ikke den eneste arbeidsledige dansken som har flyktet til Stavanger og norske oljepenger.

På Oceaneerings verksted i Jåttåvågen er det nå 16 faglærte skipsbyggere, sveisere og rørleggere dansker som pendler mellom Stavanger og Munkebo. Den lille byen i Nord-Fyn er hardest rammet av industrinedleggelse i hele Danmark og har en arbeidsledighet på over 8 prosent – en dobling siden 2009, ifølge avisen Politiken.

Les mer her:

http://www.aftenbladet.no/energi/arbeidsliv/Olje-Norge-lokker-sparkede-dansker–3099122.html