Arbeiderpartiet er villig til å gjøre justering i kommuneplanen "som ikke er næringsfiendtlige".

Skrevet .

Næringsforeningen har i møte med både ordfører og varaordfører i Haugesund påpekt urimelige grep i kommuneplanen, som vi skrev i sist ukes nyhetsbrev.

Les mer her: -Galskap av Haugesund

Nå vil Arbeiderpartiet se på saken på nytt, og Høyres Sjur Risanger og Helge Ytterrøy Lórange har skrevet en interpellasjon til ordføreren

– Konsekvensene av disse endringene er svært uheldige for næringslivet og arbeidsplasser i Haugesund kommune, skriver de to.

Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap)vil svare i bystyret 10. februar. Inntil da henviser han til partikollega Tor Inge Fredriksen i formannskapet, skriver Haugesunds Avis

– Vi ser at ny kommuneplan kan by på noen utfordringer og må sørge for at vi får til løsninger som ikke er næringsfiendtlig, kommenterer Fredriksen.

Ap-politikeren påpeker at formannskapet allerede har bedt administrasjonen om å se på mulige ordninger for eksisterende bygg og tomter.

– Høyre slår altså inn åpne dører, mener Fredriksen. Han påpeker at den nye kommuneplanen bygger på nasjonale føringer, som forteller at Haugesund har feil næring på feil plass.

– Kommuneplanen legger opp til viktige og langsiktige grep, som vi må ha tro på å stå for. Derfor ønsker ikke vi en ny revisjon, sier Fredriksen.

Samtidig er han og posisjonen enige med Høyre om å gjøre noen justeringer.

– Høyre viser til noen gode eksempler som gir uheldige konsekvenser. Byggmakker-eksempelet er ett av dem. Jeg tror det er politisk enighet om at vi må gjøre noen justeringer, men vi ønsker ikke en ny rullering, sier Fredriksen.

 

Les hva H-avis.no skriver