Polytec styrker styrker maritim satsing ved å ansette Svein Olav Halstensen som leder for Maritim Teknologi ved forskningsinstituttet.

Skrevet .

Halstensen er 52 år, opprinnelig fra Trondheim og utdannet sivilingeniør ved marinteknisk linje ved NTH, med lang erfaring fra maritim industri.
Han er en internasjonal kapasitet innenfor marin hydrodynamikk, som i hovedsak er læren om motstand, framdrift og sjøegenskaper til skip. Han har bakgrunn fra propellbransjen i Ålesund og Ulsteinvik, og har vært 20 år i Wartsila Norge, sist som R&D Manager Hydrodynamics for Wartsila Shipdesign.
Svein Olav (bildet) har patent på PropaC effektror og fikk i 2008 Wartsila’s teknologi pris for EnergoPac roret.
De siste 5 årene har han bodd i Haugesund og vært prosjektleder for to forskningsprosjekt for utvikling av demo design simulator, og et praktisk verktøy for automatisk sammenligning og optimalisering av totale skipsløsninger, og spesielt komplekse maskineriløsninger for offshore fartøy.
Svein Olav skal i samarbeid med ledende miljøer som MIT (Massachusetts Institute of Technology) og Polytecs MetOcean og CFD fagmiljø, viderutvikle verktøy for energieffektiv maritim design og operasjoner.
Polytec har 50 ansatte og er regionens verktøy for økt verdiskaping. Forskningsinstituttet ble etablert i 1988 og har idag rammeavtaler med flere store petromaritime aktører.

Satsingsområdene er innovasjon innen Energi og Maritim og støttes av sterke fagmiljøer innen MetOcean, O&G prosessering og transport, Energieffektivisering og Miljøteknologi, samt Risikostyring og Teknisk Sikkerhet.
Polytec er en aktiv partner i MCTW (Maritime Clean Tech West), NCE.