Proplan er en av Norges største Visma-forhandlere, og ble etablert av Odd Ingve Garpestad (bildet) i Sandnes i 1991.

Haugesund har i 15 år vært en av bærebjelkene i IT-bedriften Proplan vekst fra tre til nærmere 100 medarbeidere på 25 år.

Skrevet .

Selskapet er en av Norges største Visma-forhandlere, og ble etablert av  Odd Ingve Garpestad (bildet)  i Sandnes i 1991.

I september 2001 etablerte selskapet seg samtidig i både Haugesund og Kristiansand. Først senere har Oslo og Bergen fulgt etter.

I dag tilhører Proplan en eksklusiv liten gruppe av Visma Platinum-forhandlere – selskapet er én av de fire største i Norge. Proplan utvikler dessuten også egne systemer i Proplan Utvikling og leverer økonomi- og regnskapstjenester gjennom Proplan Services.

Både å utvikle egen programvare, levere standardsystemer og bistå med konsulenttjenester blir betegnet som en styrke i denne artikkelen som er skrevet av CEO Erlend Sogn i Visma Software Norge.

Proplan har fokus på forenkling av viktige prosesser i bedrifter med løsninger som dekker alt innenfor regnskap, logistikk, time- og prosjektstyring, CRM, lønn, personal, rapportering og analyse.

Neste bølge innenfor effektivisering av økonomistyring innebærer å kunne kaste ringpermene for godt. Sentralt i dette er EHF (elektronisk faktura) som vil bli krevd blant annet fra det offentlige, heter det i en melding fra selskapet.