- En rørende mottakelse. Det er sjelden vi blir møtt på en slik fin måte, sa representanter fra mannskapet på cruiseskipet "Balmoral" da de ble invitert til mottakelse på Rådhuset i formiddag

Skrevet .

Mens styrmann og hotellmanager fikk gaver og hilsningstaler fra varaordfører, reiselivsdirektør og havnedirektør vandret flere hundre turister rundt i bygatene med kart og fotoapparat på magen.

Atter andre var på sightseeing i vikingenes fotspor eller på besøk i Skudeneshavn med buss.

Cruisesjef Vigleik Dueland var ved lunsjtider veldig godt fornøyd med opplegget, og  er spent på hovedinntrykket som cruisegjestene sitter igjen med når de forlater byen ved 14-tiden.

En del butikker hadde åpent allerede klokka 08.00 og fra Billedgalleriet var tilbakemeldingene unisone: «Suksess!»

Selv observerte vi turister i hopetall i bygatene i formiddag- noen med gule plastposer merket «Nille». Det KAN tyde på at de finner prisnivået i Haugesund en smule høyt..

Fred. Olsen Cruise Lines «Balmoral»klappet til kai på Garpaskjær og den nye cruisebåt-havna ved 07.00-tiden og en times tid etterpå skysset et stort antall busser turistene inn til Haugesund og omkringliggende severdigheter.

«Balmoral» er oppkalt etter den britiske dronningfamiliens sommerslott i Skottland, og det er det største i Fred. Olsens cruiseskipsflåte.

«Balmoral» kommer fra Bergen og skal i sommer tilbake til Haugesund den 12. juni når nytt cruise til norske fjorder er på trappene.

Neste anløp er 11. juni, da «Minerva» klapper til den nye cruisekaien på Risøy.