Kvinner i vinden: Adm.dir. Jorunn Haavardsholm og økonomisjef Jorunn Halvorsen Øveraas i Helifuel.

Sveiobaserte Helifuel sikrer seg nye kontrakter og satser videre på olje og offshore-vind. Nå gjør de seg klar til verdens største offshore-teknologimesse i Houston.

Skrevet .

 

Nylig leverte selskapet  helikopterfyllesystem til Shells nye plattform, Appomattox, i Mexico-Gulfen og er i disse dager i gang med forberedelser for bygging av flere helikopterfyllesystemer til Hornsea Wind Farm på britisk sokkel. Kontrakter som er ekstra viktige i en tid hvor offshore-næringen fortsatt jobber med å justere seg til en helt ny virkelighet og kostnadsnivå, heter det i en pressemelding fra selskapet,

Helifuel er blant selskapene som har tilpasset seg. Nå står straks Houston og OTC – Offshore Technology Conference for døren.

-Det store spørsmålet for alle: Hva gjør vi nå og påvirker nedgangen i oljeprisen Helifuel. Det korte svaret er: Ja, oljenedgangen påvirker oss, men vi fortsatt svært sterke i offshoremarkedet og vi satser frisk mot offshore-vind, altså vindmølleparker som står ute, langt til havs, sier Jorunn Håvardsholm, administrerende direktør i Helifuel.

Dobbelt så stort som Sveio

-Hornsea er svært omfattende. Selve vindparken dekker et areal som er nesten dobbelt så stort som Sveio kommune og skal skaffe elektrisitet til en million husstander. Mulighetene er svært spennende, sier hun.

Fyllesystemene til Helifuel finnes i dag på rigger, offshorefartøy, yachter og marinefartøy. Det kommende Houston-besøket handler om kundekontakt.

-For oss handler det om å være tilstede hvor både kunder og konkurrenter oppholder seg. Vi har reist til Houston hver vår i flere år, sier Håvardsholm.

-De krevende tidene gjør at vi tenker nytt. Vi ser spennende muligheter i offshore-vind-markedet og i segmentet for marine-fartøy.

Langsiktighet

Ofte handler veien til en kontrakt om langvarige relasjoner og store prosjekter. Appomatox-kontrakten fikk Helifuel i november 2015. Over 13 måneder etter bestillingen var leveransen klar. Den skal installeres på en rigg som ligger 130 kilometer utenfor kysten av Louisiana i USA.

-Vi har levert flere helikopterdrivstoff-fyllingssystemer til det amerikanske markedet de siste tiårene. Både i riggmarkedet og til skip . For Helifuel er det amerikanske viktig og utgjør en sentral del av vår forretning, sier Jorunn Håvardsholm.

Hun tror oppdragene og kontraktene skyldes den tette kontakten og omfattende kunnskapen de har om det amerikanske markedet.

Sveio-selskapet har kunder som Shell, BP, ConocoPhillips, Technip og Statoil – globale og markedsledende milliardkonsern .

-Helikopter-transport og luftfart er ekstremt sikkerhetsorientert og kostbart. Menneskene som jobber offshore skal komme sikkert ut på jobb og hjem igjen etterpå. Det handler om presisjon, forutsigbarhet og kunnskap – og sist, men ikke minst våre kunder må ha tillitt til oss, sier Håvardsholm som gleder seg til å møte kunder og interessenter i Houston.