Arbeidsgivere blir stadig mer opptatt av personlige egenskaper når de rekrutterer.

Skrevet .

Tidligere var det kanskje nok med de riktige papirene for å få en jobb, men arbeidsgivere vektlegger i stadig større grad personlige egenskaper når de skal rekruttere ansatte.

Eksperter Wall Street Journal har snakket med mener det er fire egenskaper man må ha for å bli valgt ut i ansettelsesprosessen i 2013:

– Gode kommunikasjonsevner
– Fleksibilitet
– Personlig varemerke
– Produktiv

Aftenpostens jobbekspert Helene Tronstad Moe tror også arbeidsgivere vil kreve stadig mer fremover. Hun er enig i at særlig god kommunikasjonsevne og personlig varemerke er og vil bli sentrale egenskaper.

Men hun synes enkelte av egenskapene det søkes etter er floskler, og at arbeidsgivere ikke alltid gjør en god nok analyse for å finne ut hvilke egenskaper de egentlig trenger.

– Fleksibilitet er et slikt ord. Det høres flott ut, men det kan bety så mye. I enkelte stillinger er det viktig å være fleksibel, men i veldig mange jobber er tvert i mot stabilitet, fordypning og spesialisering viktig, sier Tronstad Moe.

Hun er redd arbeidsgivere vil dyrke frem én type ansatt, ved å søke etter denne typen generelle egenskaper.- Det er lett å like personer som er utadvendte, blide og fleksible, men arbeidsgivere bør spørre seg om det bare er den typen ansatte de trenger, sier Tronstad Moe.

Hun savner dessuten tre egenskaper til på listen over viktige egenskaper i arbeidsmarkedet i tiden fremover:

– God på å bygge nettverk
– Selvinnsikt
– Arbeidsmoral

Les hele saken her: http://www.aftenposten.no/jobb/Det-holder-ikke-lenger-med-riktig-kompetanse-7052267.html