Alt for mange sitter ensomme hjemme. Nå viser WeeCar elektriske muligheter for en luftetur.

Skrevet .

WeeCar AS i Tysvær skal for første gang ”på veien” for å vise sine elektriske kjøretøy for personer med bevegelsesutfordringer. Første stopp blir Amfi Åkrehamn på Karmøy.

Det nyopprettede selskapet WeeCar AS har lansert en serie elektriske fremkomstmidler som er bygget for å gi eldre og bevegelseshemmede en mulighet til å komme seg ut på tur. Daglig leder i selskapet, Glenn Larsen, har lenge sett et økende behov hos en stadig større gruppe pensjonister i regionen.

– Stadig flere blir nærmest ”fanger” i sitt eget hjem fordi de ikke har mulighet til å ta seg ut og rundt på egenhånd. På den måten opplever svært mange ensomheten på kroppen, og slikt senker livskvaliteten betydelig for mange. Å kunne tilby kjøretøy som hjelper denne gruppen med å få en mer innholdsrik og sosial hverdag, føles faktisk veldig bra, sier  Larsen.

Premierevisning

Nå vil han vise fram  de fire WeeCar-modellene på arenaer der så mange som mulig får sett, kjent på og testkjørt scooterne.

Roadshowet starter på Amfi Åkrehamn på Karmøy i dag, og her vil alle interesserte ha muligheten til å se scooterne frem til fredag 27. mars.

Standen vil være bemannet fra 15.00 til 19.00 på hverdager, samt under hele åpningstiden på lørdag – og på siste visningsdag vil det bli arrangert testsamling med kjøring også utendørs.

WeeCar-serien er helelektrisk, og består av alt fra små åpne scootere til kjøretøy med karosseri for beskyttelse mot vær og vind. Scooterene har en toppfart på 10 km/t og opp kan kjøres opp til 60 km mellom ladingene.

WeeCar er registreringsfrie og kan derfor kjøres av alle.

– Siden vi startet opp i høst har mottakelsen av scooterne vært svært positiv, og vi har allerede levert rundt 50 scootere i hele Norge. Det blir spennende å se responsen når vi nå ”kommer ut” til potensielle brukere, sier  Glenn Larsen i WeeCar AS.