Runar Skarstein i SR-Bank: Vi bruker ikke bare penger på fly og hoteller, men legger også igjen betydelige beløp i butikker og på restauranter

Haugalandingenes reiselyst fører hundrevis av millioner ut av regionen. Banksjef Runar Skarstein antyder at rundt en milliard eller like mye som omsetningen i hele Haugesund sentrum havner på ulike feriesteder

Skrevet .

Skarstein presenterte ulike regneeksempler på Handelens Dag, og presiserte at de er heftet med stor usikkerhet.

Men han mente det er hevet over enhver tvil at Ryanair og alle destinasjonene som nå er tilgjengelige fra Helganes har bidratt til en eksplosiv økning i reiselysten.

Og at vi på våre utenlandsreiser ikke bare bruker penger på fly og hoteller, men også legger igjen betydelig beløp i butikker og på restauranter.

– Vi må selvfølgelig ta med i regnestykket at det også er en del som reiser motsatt vei. Men hovedinntrykket står fast; vi flytter millioner på millioner av kjøpekraft ut av regionen, sa Skarstein.

Han pekte også på en annen trussel for den tradisjonelle handelsnæringen: netthandelen. Skarstein viste til tall som viser at rundet 10 prosetn av handelsomsetningen i dag skjer på nettet.

– Vi har bare sett begynnelsen. Endringstakten er formidabel og representerer en stor utfordring for handelsbedriftene, mente Skarstein.