Wee-gruppen økte nettsalget med 48 prosent i første kvartal i år.

Skrevet .

 

Den nettbaserte utstyrsleverandøren Wee.no selger alt fra fritidsutstyr til utstyr for bygg/anlegg og landbruk. I første kvartal i år opplevde selskapet en økning i nettsalget på nesten 50 prosent i forhold til samme periode i 2016.

Daglig leder i Wee.no, Rune Wee (bildet), mener at mye av økningen skyldes en stadig større tillitt til netthandelsløsninger både hos private og i bedrifter.

– Stadig flere føler seg trygge når de handler varer på nett, noe vi ikke bare merker i form av øket handel, men også færre henvendelser i forhold til produktene.

Langt flere enn tidligere bestiller traktorer, hjullastere eller andre kostbare produkter fra hele landet uten først å henvende seg til oss per telefon.

Direkte handel i nettbutikk, samt informasjonssanking på nett om produktene i forkant, er i ferd med å bli en helt vanlig måten å handle utstyr på, sier Rune Wee.

 

Nordmenn og norske bedrifter handler stadig mer på nett. I fjor økte netthandelen med 13 prosent, ifølge tall fra SSB.

En undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå viser at nordmenn brukte vesentlig mer penger på netthandel i fjor enn i 2015.

Totalt kjøpte den norske befolkningen varer for 16,3 milliarder kroner igjennom netthandel i 2015, et tall som økte til 18,4 milliarder i 2016.

Det utgjør en økning på hele 12,9 prosent. Rundt 3 av fire nordmenn handler i dag varer på nett, heter det i en melding fra selskapet.