Frps stortingsrepresentanter i Rogaland og Hordaland står hardt på for å sørge for at E 134 blir en av hovedårene mellom Øst-og Vestlandet

Skrevet .

 

– Hordaland og Rogaland Frp går for E 134 som løsning for ny øst/vest-forbindelse. Hordaland har flere alternativer, så det er viktig at vi får dem med oss på å løfte fram E 134, kommenterer Rogalands varaordfører Terje Halleland (bildet)  til Haugesunds Avis.

Framtidige veiforbindelser mellom øst og vest i Norge sto ikke på sakskartet under helgens landsmøte, men det ble snakket en del om stamveier mellom Øst- og Vest-Norge.

– Med en ferjefri E 39 langs kysten, ser også Hordaland store fordeler med å velge et alternativ over Haukeli, sier han.

Helge Andre Njåstad er valgt inn på Stortinget fra Hordaland. Sammen med Gustav Bahus (politisk samferdselstopp i Hordaland) og Terje Søviknes (gruppeleder Frp Hordaland og ordfører i Os) fronter han nå støtte til E 134.

– Vi mener det er viktig å løfte fram E 134 i køen. For store deler av Hordaland er E 134 allerede den raskeste veien mellom øst og vest. Når Hordfast kommer, vil den bli det for enda flere. Satsing på ferjefri E 39 mellom Stavanger og Bergen og oppgradering av E 134 vil løfte hele regionen, påpeker Njåstad.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er fra samme parti og samme landsdel som kvintetten som fronter E 134.

– Han er naturligvis fullt klar over hva vi mener, men så lenge det pågår utredninger må han være mer forsiktig enn oss med å fronte noe, sier Njåstad.

 

Les mer her:

http://www.h-avis.no/nyheter/frp-i-vest-gar-for-e-134-1.8412537