Bakerisjef Linn Kathrin Stavang hadde det travelt mens gjestene tok det nye bakeribygget sør i Haugesund nærmere i øyesyn.

Det er ikke hver dag en ny produksjonsbedrift dukker opp i regionen. Men Harald Hauge trosser kjedetrenden og knaller til med nytt bakeri i Haugesund.

Skrevet .

Det ble Rennesøygata, for Haraldsgata og Haugevegen var allerede tatt. Bakers street også. Harald Hauge moret sine inviterte gjester med navn han gjerne kunne satt på gata som han i går åpnet nytt bakeri i.

-Rennesøygata er ikke galt. Rennesøy er midt i Rogaland. Her vi ligger, er vi midt i regionen. En bedre plass skal du lete lenge etter, sa eieren av familiebedriften Haugli.

Han var stolt over å åpne sitt splitter nye bakeri til 60 millioner kroner denne uka. Et flott bygg på grensa mellom Haugesund og Karmøy med eget utsalg i ene fløyen. Der føk bakervarene ut på åpningsdagen, til sterkt reduserte priser.

Parallelt med innvielsen, som ble høytidelig foretatt av ordfører Petter Steen jr. , feirer bakeriet sitt 90 årsjubileum.

Hauge & Lindaas er et kjent navn i hele regionen og i dag har familieselskapet Haugli  50 ansatte i det nye bakeriet og like mange i utsalgene i Haugesund og distriktet.

– Vi har valgt å stå utenfor kjedene, og vil selge oss inn som nummer to leverandøren i butikkene. Vi tror det har sin betydning å ha en lokal leverandør med ferskvare, sier Harald Hauge.

haugli harald hauge

Harald Hauge og ordfører Petter Steen kledelig antrukket under åpningen av nye Haugli Bakeri