Legobygging var populært, særlig blant guttene. Administrerende direktør, Brian Bjordal, tok turen innom for å sjekke temperaturen.

Hvem passer ungene når skole og SFO stenger for å ha planleggingsdag? I Gassco tar sjefen ansvaret.

Skrevet .

Planleggingsdagene skaper hodebry for mange foreldre og arbeidsgiverne deres.

Hos Gassco kunne de ansatte ta med barna på jobb på årets første planleggingsdag, 27. januar. Der sto lærere og elever fra Haugaland videregående skole (HVS) klare med fullt program for dagen. Sammen med personalavdelingen i Gassco hadde HVS planlagt aktiviteter for til sammen 37 barn fra 6 til 10 år.

Planleggingsdagen ble en dag med mye meningsfylt innhold, samtidig som barna fikk noen nye lekekamerater.

Barna har bygget med lego, spilt forskjellige brettspill, drevet med puslespill og ulike formingsaktiviteter. Det har vært en morsom dag som ble veldig godt mottatt blant både barn og voksne forteller HR seniorkonsulent, Anne-Sofie Hagland. – Vi har allerede fått spørsmålet fra barna når de kan få bli med på jobben igjen på en «sånn dag», fortsetter hun.

Til vanlig forholder Hagland seg til et betydelig mer voksent personale. Aktivitetsdagen er et morsomt avbrekk. Alternativet er å la foreldre ta fri eller jobbe hjemme på planleggingsdagen.

– Vi har valgt å finne en løsning slik at ansatte kan jobbe i stedet, sier hun. Med over 200 ansatte, deriblant mange småbarnsforeldre, merkes det at fem årlige planleggingsdager skaper praktiske utfordringer på hjemmebane. Ikke alle har besteforeldre som kan trå til.