Skipsreder Trygve Seglem, her i fint selskap med ex-ordfører Kjell Arvid Svendsen og ordfører Petter Steen jr., har snudd minus til pluss for rederiet sitt.

En kraftig snuoperasjon i rederiet Knutsen OAS Shipping bedret drifts­resultatet for Trygve Seglem med nær en halv milliard kroner ifjor.

Skrevet .

Knutsen OAS har slitt med dårlige resultater de siste årene. Men etter mange år på minussiden går Knutsen OAS rederiet nå i pluss, melder Dagens Næringsliv.

Store tap i forbindelse med finanskrisen i 2008 og kjøpet av  oppkjøpet av Jens Ulltveit-Moes eierandeler i tankflåten, har vært tunge å bære.

Selskapet TS Shipping Invest, som omnfatter alle Seglems shippinginteressenr i Knutsen OAS, oppnådde et driftsresultat på 281 millioner kroner i fjor.

Endelig resultat før skatt var på 236 millioner kroner. Egenkapitalen økte samtidig fra 29 til 40 prosent, og den bokførte egenkapitalen passerte én milliard kroner.

Fremgangen reflekterer et bedret arbeidsmarked, men hovedsakelig skyldes oppgangen viktige grep og endringer innført i nyere tid.

Seglem har kvittet seg med flere produkt- og kjemikalietankskip.

I tillegg ble det i fjor mulig å tilbakeføre tidligere nedskrivninger på flåten med 45,9 millioner kroner, mens TS Shipping Invest i 2012 kostnadsførte ekstraordinære nedskrivninger på 110 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med denne utviklingen, men skulle naturligvis ha ønsket at fraktmarkedene var enda bedre, sier finansdirektør Geir Tore Henriksen i driftsselskapet Knutsen OAS Shipping til DN.