Austevoll-rederiet DOF har innført lønnskutt på inntil 15 prosent over hele verden. Men de norske sjøfolkene sier nei.

Skrevet .

– Vi har fått ja til lønnskutt på land og mange steder ute i verden, men ikke av de norske sjøfolkene. Det er vi selvfølgelig skuffet over, sier administrerende direktør Mons Aase.

Lønninger er den største utgiftsposten til DOF og datterselskapet DOF Subsea, hvor Austevoll-rederiet har 51 prosent eierandel.

Den siste tiden har ledelsen i rederiet, med til sammen 67 skip og nesten 4400 ansatte, jobbet med å få ned lønnsutgiftene.

Og flere steder har de lyktes.

Generelt har majoriteten av DOFs land-ansatte, bortsett fra i Brasil, godtatt lønnsreduksjoner på mellom 5 og 15 prosent, ifølge finansdirektør i DOF Subsea, Marianne Møgster.

Rederiets ansatte i Australia, Singapore, USA, Canada, Storbritannia og den norske land-organisasjonen har redusert lønnen sin, og Ifølge Møgster pågår prosessen fremdeles for noen deler av konsernet.

– Bidraget fra de ansatte er en del av refinansieringsprosessen konsernet nå har fått på plass, og vi er stolt over den lojaliteten de ansatte viser selskapet gjennom denne prosessen, sier Møgster.

Av de nesten 4400 ansatte, er om lag 60 prosent sjøfolk. Brorparten av disse er utenlandske.

Les mer her:

http://offshore.no/sak/274848_norges-storste-offshore-rederi-kutter-i-lonningene