– En strategisk viktig kontakt for begge selskapene, sier kommersiell direktør i Deep Ocean, Rolf Ivar Sørdal. Her ringer han i bjella for en tidligere kontrakt. (Foto: Kristian Severeide)

Statoil har inngått en avtale med DeepOcean og Technip som sikrer utvikling og stabile arbeidsplasser på "subsea-øya" Killingøy

Skrevet .

DeepOcean og Technip har i fellesskap blitt tildelt en ny rammeavtale med Statoil. Avtalen sikrer rørledningsberedskap for medlemmene i PRS-poolen, som er Statoils avdeling for reparasjon og utbygging av ledningsnettet for alle olje- og gassoperatørene i Nordsjøen.

Avdelingen dekker i dag opp mot 15.000 kilometer rørledninger, skriver Haugesunds Avis.

– Vi har god grunn til å tro at dette vil bli en langsiktig kontrakt som viderefører den vi har i dag, sier Sørdal.

Technips plassjef i Haugesund, Magnus Grutle, kan ikke love noen nye ansettelser i denne omgang. Han sier kontrakten først og fremst vil være med på å opprettholde det høye aktivitetsnivået på Killingøy. Historisk sett har den nåværende avtale sysselsatt mellom 80 og 130 personer de siste årene.

– Den vil være med på å skape langsiktighet og komfort for alle ansatte, og bidrar til en økt trygghet for framtidige investeringer fra kommunen og havnevesenet, sier Grutle.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/n%C3%A6ring/jubel-for-ny-statoil-avtale-1.8490766#reloaded