Direktør for forretningsutvikling i Simsea, Olav Kolltveit, viser frem en av de avanserte brosimulatorene til Simsea.

Simsea trener over 2000 personer i løpet av et år i sine simulatorer. De er nå verdens største aktør på trening av offiserer på bøyelastere.

Skrevet .

Markedet for simulatortrening til maritime næringer er i vekst og Simsea tilbyr trening til riggoperasjoner, subsea, supplybåter og bøyelastere. Innen sistnevnte felt er Simsea via sitt samarbeid med Knutsen rederiet den største tilbyderen på dette feltet i verden.

I bedriftens lokale i Karmsundsgaten står det simulatorer verdt over kr.100 mill. fordelt på tre etasjer som representerer det mest avanserte utstyret som finnes i opplæringsøyemed.

Direktør for forretningsutvikling, Olav Kolltveit i Simsea forteller at bedriften nå kan tilby et komplett simuleringskonsept kalt subsea operations, der en kan simulere en komplett operasjon som innbefatter manøvrering av supplybåter, bruk av Rov (undervannsfarkost), og tilhørende kraner som kreves til operasjonen. Å trene på en slik arbeidsoppgave via simulering øker kvaliteten på operasjonen, løfter sikkerhetsnivået, og minimerer risikoen for økt tidsbruk og tilhørende kostnadssprekk i følge Kolltveit.

Simsea samarbeider med alle aktørene innenfor både shipping og subseamiljøet på Haugalandet og har dermed både DeepOcean, Technip, Statoil, Solstad, Eidesvik, DOF og Østensjø rederi på kundelisten.

Til tross for at markedet knyttet til offshorevirksomhet har strammet seg til i det siste regner Kolltveit med at de skal klare å matche fjorårets omsetning takket være satsning på konsept som Subsea Operations og andre vekstområder innenfor sektoren Simsea jobber i.

Les mer om Simsea her