Geir Egil Østebøvik (t.h.) vil ha full styring med sin nye baby. Han har en jobb å gjøre for å få Imenco Bauer Hydraulics til å skinne.

Skrevet .

Sist uke ble de ansatte ved Imenco i Haugesund  og Bauer Hydraulic på Karmøy informert om handelen. Imenco kjøper Bauer og får ansvaret for 50 ansatte på Karmøy, i tillegg til 15–20 medarbeidere i Kina.

Imenco og Geir Egil Østebøvik er en av Næringsforeningens åtte hovedsamarbeidspartnere.

Leder og medeier i Bauer Hydraulics, Nils Olav Digre, som sammen med Egil R. Melkevik ble han eier av selskapet i 2012, forteller til Haugesunds Avis at de i lengre tid har vært på investorjakt.

– Selskapet behøver tilførsel av kapital for å utvikles videre, så det er veldig bra at Imenco kommer inn, sier Digre til avisen.

Den 95 år gamle Haugesund-bedriften Bauer Nilsen er røttene til det som nå blir Imenco Bauer Hydraulics. De siste årene har bedriften hatt tilhold på Kolstøneset på Karmøy.

Markedet for produktene– hydrauliske motorer og sylindere – har vært vanskelig i noen år. Kundene er for det meste internasjonale, som Mac Gregor, Rolls-Royce og National Oil Well, og i olje- og gassindustri for øvrig.

Regnskapstall for 2012 forteller om en omsetning på over 100 millioner kroner, men resultat på -2,2 millioner før skatt.

Den nye eieren, Geir Egil Østebøvik, ser lyst på fortsettelsen og er klar for videreutvikling. Han har kjøpt virksomheten i Bauer-selskapene gjennom sitt Imenco Products, og skal selv være daglig leder og styreleder.

– En interessant bedrift. Det vil ikke skade å slippe Imencos ingeniører løs sammen med hydraulikkspesialistene, sier han.

Østebøvik vil ikke ut med noen beløp, men han har naturlig nok handlet til en annen pris enn det den ville vært i oppgangstider.

– Du går litt motstrøms og satser nå som det kjølner i oljerelatert industri?

– Ja, vi gjør det, men det er også i slike tider vi har anledning til å tenke strategisk. Når aktiviteten er veldig stor, rekker vi ikke stort mer enn å springe fort for å rekke alt, sier Østebøvik.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/n%C3%A6ring/overtar-50-ansatte-lokalt-1.8614797