Stedsaktivist Erling Okkenhaug til venstre og filmskaper Pål Winsents i Risør, hvor mesteparten av filmen "Sørlandsrefseren" utspiller seg. Foto: ALLGRØNN/PRIVAT

Du har sett ham på TV i beste sendetid. Nå kommer en av landets mest omstridte stedsaktivister til Haugesund for å lete etter sentrumssjelen..

Skrevet .

Det skjer fredag 31. oktober på Næringsforeningens store happening for byggebransjen- ByggArena i Rica Maritim. Her møtes nærmere 200 representanter for bygg og anlegg, arkitekter, politikere og offentlig ansatte til kunnskaps- og nettverksbygging.

Et viktig punkt i programmet er temaet » Finn sentrumssjelen. 10 retningslinjer fra nyurbanismen», med stedsaktivist Erling Okkenhaug og byplanlegger Arne Sødal. Okkenhaug, også kjent som «Sørlandsrefseren» er blitt viden kjent for sitt engasjement for byutvikling og i særdeleshet for kampen for å «redde» Risør fra det han mener er en arkitektonisk og miljømessig ødeleggende utvikling. Denne kampen er behørig skildret i en film som sist uke ble vist på NRK, og som har engasjert så vel fagfolk som lekfolk.

– Vi har invitert Okkenhaug til denne konferansen for å se nærmere på utviklingen av regionsenteret Haugesund. Sammen med Sødal vil han bruke tid på å saumfare byen på jakt etter sentrumssjelen, og så presentere synspunkter på ByggArena. Vi tror dette vil være et spennende innspill til den prosessen som nå pågår med sentrumsplanen. Okkenhaug og Sødal har gjennomført mange tankesmier rundt om i landet, og denne erfaringen kan vi dra nytte av her i regionen, sier Haarr.

Også den kjente Snøhetta-arkitekten Kjetil Trædal Thorsen kommer til ByggArena. Han er fra Karmøy, og få arkitektkontorer her til lands har oppnådd større anseelse både nasjonalt og internasjonalt enn nettopp Snøhetta. Lederen i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes kommer også for å snakke om endringsvilje og gjennomføringskraft i bransjen. Også digitaliseringen av plan- og byggesaksprosessen blir viet oppmerksomhet under årets storsamling for bygg- og anleggsbransjen i regionen.

Mer om programmet og påmelding her:

https://nforeningen.no/events/event/byggarena-2014/