I Nordsjøen står en plattform som er erklært ubrukelig. Nå skal den skrotes og norske skattebetalere taper mange milliarder. Men hvorfor bryr så få seg om en av tidenes utbyggingsskandaler?

Skrevet .

Yme-plattformen blir etter all sannsynlighet tatt i bruk. Hele feltutbyggingen skulle i utgangspunktet koste mindre enn fem milliarder ­kroner og gi inntekter på 40 til 50 milliarder kroner, skriver tu.no

Men plattformen er full av feil, og det er usikkert om den tåler å stå i Nordsjøen. Derfor har den stått ubemannet og rustet ned siden i fjor sommer. Og nå går selskapet SBM, som eier plattformen, inn for å skrote den.

Det vil koste dyrt. Og mesteparten av regningen vil sannsynligvis tilfalle det norske folk.

Les mer her:

Hogges opp i Vats? http://www.aftenbladet.no/energi/Yme-kan-bli-hogga-opp-i-Vats-3139371.html

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har­ ­tidligere understreket at det ikke er endelig avklart hvor stor del av regningen som vil tilfalle det norske folk. Men det er liten tvil om at regningen blir svært stor.

Dyr lærepenge

– Det ser ut til at staten kommer til å bære den største kostnaden, mellom sju og tolv milliarder kroner, sier Kjell Ingolf Ropstad ( Krf). Krf-politikeren er overrasket over at det ikke er mer oppmerksomhet rundt saken.

– I hvilken annen sektor kunne vi hatt slike skandaler uten at det hadde blitt store oppslag. Hvis det hadde vært et operabygg eller et stort veiprosjekt ville det blitt satt i gang en evaluering, for å finne ut hva som kunne vært gjort annerledes.

Vi må sikre at dette ikke skjer igjen. En lærepenge på 12 milliarder må gi noe tilbake, sier Ropstad.

Han stusser over at regjeringen ikke tar denne saken mer alvorlig. – Det overrasker meg at regjeringen ikke er mer opptatt av å lære av denne saken.

Les mer her: http://www.tu.no/olje-gass/2013/03/12/-en-larepenge-pa-12-milliarder-ma-gi-noe-tilbake