Westcons konsernsjef skrøt av gründermentaliteten i Vindafjord . - En voldsom kraft, sa Arne Birkeland på Sola-møtet

Skrevet .

Birkeland viste likegodt et stort bilde av de mest fremtredende industrigründerne i kommunen. Jakob Hatteland, Øystein Matre, Ole Fatland, Sigmund Lunde og Atle Berge. Pluss Osvald Bjelland, som har skapt seg en internasjonal karriere som konsulent og «bedriftsdoktor» for store multinasjonale selskaper. Og som er gift med kulturminister Torhild Widvey.

Birkeland roste kulturen i Vindafjord, og de egenskapene som disse gründerne besitter. Hardt arbeid, vilje til å satse, konkurranseinstinkt og nøysomhet er blant suksessfaktorene. De er ikke opptatt av å berike seg selv, men å pløye overskuddet tilbake i bedriftene for å gjøre de enda bedre, sa Birkeland.

Konserndirektøren i Westcon gjorde en god figur, men kom naturlig nok litt i skyggen av alle statsrådene som tok seg tid til å foredra på Sola-møtet denne uka. Først John Sanner, så Kjetil Solvik Olsen og til slutt Vidar Helgesen. Midt mellom disse kanonene fortalte NHO-direktør Kristin Skogen Lund om behovet for å gjøre noe med kommunestrukturen.

Guffent vær gjorde sitt til at en  del næringslivstopper fra nordfylket valgte å snu og heller dra tilbake på jobben mandag morgen, framfor å vente i timesvis på ferjekaien i Arsvågen. Når ferjene gav opp tidlig på formiddagen var løpet kjørt, åkkesom..

Fra HN stilte Egil Severeide og Bernt Jæger, og de fikk med seg positive signaler hjem. De store infrastrukturprosjektene er i rute, og de to fikk servert klare signaler om at usikkerheten rundt Helganes ikke er til å leve med. Severeides sluttappell var krystallklar; næringslivet vil overhodet ikke akseptere en nedbygging av lufthavnen på Karmøy.