Lars Peder Solstad er sønn av grunnleggeren av Solstad-rederiet, Johannes, og tar på seg en svært viktig rolle i Norges Rederiforbundet.

Administrerende direktør i Solstad Offshore ASA i Skudeneshavn, Lars Peder Solstad, er valgt til ny president i Norges Rederiforbund.

Skrevet .

Lars Peder Solstad er utdannet kaptein og har gått gradene fra lettmatros til overstyrmann om bord i offshoreskip. Han har vært leder av rederiets befraktningsavdeling og managementselskap, og siden 2002 vært administrerende direktør for det børsnoterte Solstad Offshore ASA i Skudeneshavn.

Selskapet eier og opererer 50 skip fra sine kontorer i Norge, Storbritannia, Singapore, Australia og Brasil.

-Norge har en av verdens største og mest avanserte skipsflåter. Den maritime næringen skaper arbeidsplasser over hele landet og bidrar med 160 mrd kr i årlig verdiskaping.

Norsk skipsfart spiller også en viktig rolle i den globale økonomien. Den maritime klyngen jakter kontinuerlig på bedre og miljøvennlige løsninger, og det har gitt Norge et konkurransedyktig og unikt kunnskapsmiljø med innovasjonskraft, global tyngde og tiltrekningskraft, sier  Lars Peder Solstad.

Den nyvalgte presidenten fremhever at den maritime næringen har en unik evne til omstilling og nytenkning.

-Den norske maritime næringen har blitt verdensledende ikke bare på havet, men også i og under havet. Mange har opp gjennom tidene trodd at Norges tid som maritim stormakt er over.

Det har alltid vist seg å være feil. Den maritime næringen i dag har aldri stått sterkere, med over 100 000 sysselsatte og en verdiskaping som tilsvarer 160 milliarder kroner årlig, sier Solstad.

– Jeg er stolt og ydmyk over den tillit Generalforsamlingen har gitt meg til å være Norges Rederiforbunds fremste tillitsvalgte, og gleder meg til å ta fatt på denne viktige oppgaven.

Sammen med resten av styret og de ansatte i Rederiforbundet ser jeg frem til å videreføre det betydelige arbeidet med å forvalte næringens interesser på en god måte, sier Lars Peder Solstad.