Umoe Schat-Harding og Noreq fra Kvinnherad er kjøpt opp og blir slått sammen. De gjør de til en gigant innen livredning, melder Haugesunds Avis.

Skrevet .

Investeringsselskapet Herkules Private Equity har signert kontrakter om kjøp av Umoe Schat-Harding AS og Noreq AS. Sammen vil de to selskapene bli verdens ledende leverandør av maritimt livredningsutstyr.

De to selskapene som har hovedkontor i Rosendal og på Husnes, har fram til nå vært konkurrenter. Nå blir de slått sammen.

For 2013 forventer selskapene en samlet omsetning på rundt NOK 1,2 milliarder.

– Schat-Harding og Noreq utfyller hverandre på en svært god måte. Når vi nå forener den samlede kompetansen og leveringskraften i de to selskapene, skal kundene våre bli enda tryggere på utstyrsleveranser, service og kostnadsnivå, uttaler Styrk Bekkenes, administrerende direktør i Noreq og største investor etter Herkules.

– Med Herkules som ny kapitalsterk hovedeier vil vi kunne videreføre vår produktutvikling og vokse inn i nye markeder ut fra vår ledende posisjon i Nordsjøen, sier Geir Arne Veglo administrerende direktør i Umoe Schat-Harding Equipment.