Anne Kristin Helgeland og Haugesundregionen fikk storfint besøk under ONS 2014. Selveste kronprinsen stakk innom, her sammen med ONS-general Leiv Johan Sevland og Mads Bårdsen i Deep Ocean (t.h.)

Sist gang fikk de kronprinsen på besøk. Klarer Haugesundregionen å lage en ONS stand neste år også?

Skrevet .

Haugesundregionen har på nytt fått tildelt et stort og attraktivt stand-areal ved oljemessen i Stavanger. Utfordringen blir i 2016 å fylle den.

– Til tross for at ONS melder om rekordstor pågang av utstillere til messen neste år, merker de lokale arrangørene at det denne gangen tar lengre tid å fylle standen, sier Anne Kristin Helgeland som er prosjektleder for satsingen på vegne av Rogaland Ressurssenter og MB Kongress.

I følge ONS er pågangen nå stor fra utenlandske aktører som ønsker å posisjonere seg for det norske markedet og vise seg frem på Europas største messe og møteplass for olje- og energibransjen.

Enkelte lokale bedrifter er veldig offensive og sier «hva vil våre kunder og samarbeidspartnere tro om oss om vi ikke er til stede i 2016?» . Det er disse bedriftene som allerede har sikret seg plass ved fellesstanden for neste år, men fortsatt gjenstår en del ledig areal, sier Helgeland.

Oljemessen arrangeres fra 29. august til 1. september 2016 og ideen med å samle bedrifter fra Haugalandet på en felles stand har tidligere slått godt an. Den tilrettelegges med ferdig oppbygd areal, profilering, serverings- og mingleområde.

En del av de større bedriftene i regionen velger å ha egen stand, men erfaringen fra ONS for to år siden viser at mange synes det er veldig greit å være sammen med andre. I 2014 deltok 12 lokale bedrifter. Det har vi også plass til neste år.

– Vi holder av arealet til årsskiftet, og har nå et par uker å få på plass avtaler som sikrer gjennomføring i 2016, sier Helgeland.

For øvrig var fjorårets messe den største noensinne, med over 90.000 besøkende fra over 100 forskjellige land. Messearealet blir neste år enda større med 27.000 m2 utstilling.

Interesserte bedrifter kan kontakte Rogaland Ressurssenter for mer informasjon.

http://www.aftenbladet.no/energi/Ny-rekordfest-for-ONS-i-2016_-til-tross-for-oljekrise-3804456.html