Haugesunds-hotellene hadde en super april sammenlignet med andre hoteller i landet.

Skrevet .

Tallene fra Benchmarking Alliance viser at det ble solgte hele 41,2 % flere hotellrom i Haugesund i april i år enn i april i fjor. Kun Bodø hadde høyere rombelegg.

Tallene fra april iår – isolert sett – kan ikke sammenlignes med tilsvarende fra ifjor som inneholdt påskehelligdagene fra og med skjærtorsdag. Årets april hadde ingen påskedager. Følgelig kunne de fleste hotellbyene vise til kraftig vekst fra april i fjor – tross streiken som var i «oppstartsfasen» i slutten av måneden.

Og aller kraftigst vekst hadde altså Haugesund. 47 %, som var belegget i april i fjor, ble økt til 67 % i år. Ingen andre at de norske storbyene i oversikten fra Benchmarking Alliance var i nærheten av dette. Romprisene falt dog betydelig.

Forøvrig var det bare Bodø (68,1 %) som hadde høyere rombelegg enn Haugesund i april.

Caiano Hotelldrift er en stor aktør i Haugesund. De driver hotellene Scandic Maritim og Thon Hotel Saga, og disse ledes av Reidar Westre. Han er meget tilfreds med årets april måned.

– Når det gjelder våre to hoteller, så førte en god start på kurs og konferanse etter påske, samt høy prosjektaktivitet i slutten av måneden, til at vi økte til 75 % i belegg. 30 % opp på mat og drikke er heller ikke å forakte, så vi må si oss godt fornøyd med den måneden.

Han ser lyst på fortsettelsen og kan melde at hans virksomhet kom svært godt gjennom streikeperioden, som startet i slutten av april og gikk rundt 3 uker inn i mai måned.

– Mai måned vil bli historisk sett meget bra i Haugesund, og da spesielt for våre hoteller. På tross av streiken ender måneden langt over 80 % i belegg og en RevPAR-økning på over 35 %. Det ville blitt en høyere snittpris (losjiomsetning eks. MVA per solgte rom, red. anm.), sett mot 2015, hadde det ikke vært for at vi la om til en betydelig høyere frokostverdi i vår. Snittprisen på rom blir også noe redusert på grunn av prosjektavtaler og større idrettsarrangementer, sier Reidar Westre, som jubler over at mat- og drikkeomsetningen ender omtrent som i mai i fjor, til tross for tre stengte restauranter.