Haugesunderen Stein Inge Svendsen har gjort gode penger på nettbutikken Lensit.no. Nå har han solgt selskapet til Tyskland.

Skrevet .
 Svensen startet  Lensit.no og salg av kontaktlinser på nett i 2009. Nå har han solgt nettbutikken for et tosifret millionbeløp til tyske Mister Spex. Pengene skal nå investeres i nye nettbutikker.

 

Stein Inge Svensen solgte i 2009 flere næringsbygg i Haugesund med god fortjeneste. Noen av pengene brukte han på å starte nettbutikk. Delvis tilfeldig endte han opp med kontaktlinser.

– Jeg så etter produkter med en høy grad av gjensalg, samtidig som det skulle være enkelt å håndtere logistikken, sa Stein Inge Svensen til Finansavisen i forrige uke.

Svensen kjøpte nettbutikken MineLinser.no som i 2009 solgte for under 3 millioner kroner. Han døpte om nettbutikken og ansatte en egen optiker.

Siden den gang har det bare gått én vei. I 2013 omsatte nettbutikken for 45 millioner kroner med hyggelige 1,8 millioner kroner i driftsresultat. I 2014 gikk det enda bedre ifølge Svensen, uten å røpe detaljer.

Etter å ha bygd opp selskapet over en femårs periode med god lønnsomhet ønsket Svensen å selge seg ut.

– Jeg sendte ut noen salgssignaler til en håndfull potensielle kjøpere, jeg ble deretter kontaktet av 3 ulike interessenter.

Etter noen innledende samtaler med de ulike interessentene valgte jeg å inngå en intensjonsavtale med Berlin-baserte Mister Spex som deretter resulterte i at de kjøpte 100% av Lensit, forteller Svensen til Netthandel.no.

Les mer her:

https://netthandel.no/lensit-solgt-til-tyskland/