Sjefsingeniør og designer Virginijus Urbelis i Granberg mottar prisen for beste industridesign under en stor internasjonal messe i Essen.

- Det føltes som å vinne en Oscar, sier lederen for Bjoa-bedriften Granberg AS etter designhappening i Tyskland.

Skrevet .

Red Dot Gala 2015 er årets designbegivenhet som bringer sammen verdens beste designere og produsenter i Essen. Begivenheten skjer i slutten av juni.

Vindafjord-bedriften vant den internasjonale industridesignerprisen «Red Dot Award 2015» for to av sine beskyttelseshansker i den nye Granberg 9000-serien, som består av slag- og kuttresistente hansker.

– Det føltes som en Oscar-utdeling, ikke innenfor filmens verden, men innenfor produktdesign. Her  er vi på aller øverste hylle, sier daglig leder  Ole M.Granberg

– Det er artig å tenke tilbake på Haugalands-konferansen hvor min kone hadde et foredrag for noen få år siden.   Den gangen var vi ikke kommet langt innenfor produktdesign – for å si det sånn.

Det var mange flinke mennesker der som snakket om design den dagen, men det er utrolig artig å se i ettertid at det var  vi i Granberg som klarte å komme oss til Essen, sier Ole M. Granberg, og legger til at det kan ventes nye overraskelser fra bedriften i tiden som kommer

– Vi har allerede utviklet en serie nye hansker som vi håper skal stikke av med seieren også neste år, sier han.