Marine Aluminium feirer 60 år i nye lokaler på Husøy. Bedriften er et av verdens ledende selskaper på adkomstsystemer/løsninger til offshore, skip og installasjoner, og leverte sitt helidekk nr 500 tidlig denne måneden!

Skrevet .

De nye lokalene er på Husøy er topp moderne, med fabrikkhall på 9000 kvm og administrasjonsbygning på 4000 kvm. I alt sysselsetter bedriften nå over 220 arbeiderer på tre lokasjoner. Bedriften er i sterk vekst, og har i løpet det siste året ansatt 70 nye medarbeidere.

Torsdag hadde bedriften en markering av jubileum og nytt bygg med inviterte gjester som fikk faglige innlegg, omvisning i nye lokaler og jubileumsmiddag med underholdning.

For uten lokalene på Husøy er Marine Aluminium fra før representert med avdelinger både i Ningbo i Kina og på Stord. I tillegg etablerer de seg nå i Brasil.

Bedriften ble etablert i 1953 under navnet Marine Aluminium Aanensen & Co og produserte den gang hovedsakelig landganger, styrehus og fallretstrapper til båter. I 1974 leverte bedriften sitt første helidekk til plattformen Borgsten Dolphin, og sin første aluminium gangbro til flotellet Treasure Supporter i 1979. I år 2005 kjøpte bedriften Hydro Marine Aluminium AS, og byttet samtidig navn til Marine Aluminium AS.

I år 2012 solgte eierne, adm. dir Jan Johansen og salgsdirektør Arild Frøkedal, seg ned i selskapet, og eier 30 %. Majoritetseier er nå Norvestor Equity som eier 70 prosent av den offshorerelaterte verkstedbedriften.

 

Les også: https://nforeningen.no/node/148432

https://nforeningen.no/storkontrakt-til-marine-aluminium/149652

 

[[wysiwyg_imageupload:141:]]