Harald Stakkestad gir seg som Tysvær-ordfører om halvannet år. Han vil bruke mer tid til familieliv og hobbyer etter 8 år i ordførerstolen.

Skrevet .

Harald Stakkestad fra Høyre har vært ordfører i Tysvær siden 2007.

– Det er noe jeg har tenkt på en god stund. Etter 24 år i politikken og åtte år som ordfører er nok nok. Tiden er inne for å kunne gjøre ting som jeg har hatt lyst til, men ikke har hatt tid til som fiske og hytteliv, sier han til NRK Rogaland.

– Jeg kan også bidra med andre ting i lokalmiljøet i stedet for å ha ansvar for kommunen. Når man sitter på toppen i en kommune er man ordfører 365 dager i året og det tar sin tid. Du må være på tå hev, legger han til.

Sakkestad har halvannet år igjen med ordførerkjedet.

– Jeg er fullt motivert til å gjløre en bra jobb og vil jobbe mest med de sakene vi ikke har fått helt til. Vi har ikke kommet i mål med Aksdal sentrum, vi har noen nedlagte skoler som vi må gjøre noe med og det å videreutvikle Haugaland vekst er veldig viktig, sier han.

– Jeg har fått utrolig mange flotte tilbakemeldinger. De synes det er dumt, men forstår at jeg vil bruke mer tid på familien. Jeg er lettet i dag og blir rørt når folk spør om jeg har tenkt nøye gjennom dette. Men det har jeg, sier han.