Storkontrakt til Otech | Næringsforeningen Haugalandet

Adm.dir.Odd Are Tveit og faren Odd i aksjon på anlegget i Haugesund for noen år tilbake.

En av våre internasjonalt rettede medlemsbedrifter har sikret seg storkontrakt med Songa Offshore

Skrevet .

Otech Marine Services skal utføre dykkertjenester på de fire CAT-D-riggene til Songa Offshore  i Nordsjøen og Barentshavet i minst fem år. Kontraktsverdien er i hundremillionerklassen.

Otech  har inngått en service-avtale på 5+5 år på dykkertjenester på skrog og komponenter under vann for Songa Offshore sine fire CAT-D enheter i Nordsjøen og Barentshavet.

Songa Offshore skal med det utføre såkalt kontinuerlig klassing, som også innbefatter undervannsarbeid, av sine flytende enheter, skriver Sysla.no.

Administrerende direktør Odd Are Tveit i Otech Group vil ikke oppgi nøyaktig kontraktssum, men sier den er i hundremillionersklassen sett vekk fra opsjonene, dersom alt arbeidet utføres.

– Det gir arbeid til 10-15 ansatte, ingeniører i forbindelse med planlegging og båt- og dykkermannskaper under utførelse, sier han til Sysla.

Otech Marine Services spesialiserer seg på engineering  og dykkeoperasjoner mellom 0-30 meters vanndyp.

Oppdraget er en viktig del av Songa Offshore strategi for klassing på lokasjon, ifølge Bjarte Taranger, visepresident for operasjoner i Songa Offshore.

Forutsigbarhet i forhold til vedlikehold samt oversikt over tilstand på utstyr er vitalt for våre operasjoner, skriver Taranger i en pressemelding.

Avtalen omfatter de fire CAT-D riggene Songa Equinox, Songa Encourage, Songa Endurance og Songa Enabler.Disse er alle er designet for kontinuerlige boreoperasjoner året rundt, testing og intervensjon i ekstreme forhold.

Avtalen omfatter planlegging og utførelse av all inspeksjon og vedlikehold ved bruk av dykkere.

For en knapp uke siden ble det kjent at Songa Offshore kjøpes opp av Transocean, for om lag 26 milliarder kroner.

Kjøpet gjøres opp i aksjer, konvertible obligasjoner og kontanter.

Frederik W. Mohn, som gjennom Perestroika AS er Songa Offshores største aksjonær, blir største eier i Transocean med 12 prosent eierandel.

Les mer om oppkjøpet her

Odd Are Tveit i Otech sier oppkjøpet ikke har noen konsekvenser for deres kontrakt, i og med at den er rettet opp mot konkrete rigger.

– Men konseptet vi har etablert er sammen med Songa er kostnadsbesparende, og kan nok være aktuelt for andre deler av den samlede flåten også. Og da er vi er selvsagt åpne for å påta oss det, sier Tveit.

Dette er Otech:

Otech konsernet består av selskaper og avdelingskontorer, alle strukturert under styret i Norge. Styret overfører den samme filosofien i hele organisasjonen for å sikre at kunden får det samme produktet eller tjenesten hvor som helst i verden.
Otech har i dag to hovedkontorer. Et hovedkontor ligger i Haugesund, Norge, og et hovedkontor ligger i Las Palmas, Spania. Kontoret i Las Palmas, Kanariøyene, spesialiserer seg i å delta på nord sørgående trafikk og fungerer som Otechs knutepunkt for det vestafrikanske markedet.