Daglig leder Stian Lauknes og teknisk sjef Mats Tonning er glad for å ha sikret seg betydelige it-avtaler med offshore-selskaper.

IT-selskapet iDrift satser maritimt, og har nå dratt i havn to store kontrakter med henholdsvis Vestland Offshore og Reach Subsea. Den første er en av iDrifts største avtaler noensinne.

Skrevet .

 

Avtalen mellom iDrift og Vestland Offshore omfatter totalansvaret for drift, support og vedlikehold av Vestland Offshores servere på Austevoll, samt drift og support av all IT om bord i fire av Vestland Offshores båter. Avtalen med shippingselskapet er en av de største i iDrifts historie, og sikrer selskapet betydelige inntekter i årene framover.

Dette er en viktig milepæl for iDrift. At et velrenommert og stort shippingselskap som Vestland Offshore velger oss som leverandør av IT-løsninger, tar vi som en bekreftelse på at vi kan tilby konkurransedyktige løsninger også inn mot større aktører, sier daglig leder i iDrift, Stian Lauknes.

Det var hard konkurranse om å få tildelt oppdraget.

– Etter en nøye vurdering av flere aktuelle leverandører falt valget på iDrift. Deres høye kompetansenivå og konkurransedyktige priser ble avgjørende. IT er en svært viktig støttefunksjon i Vestland Offshore, og vi har høye krav til tilgjengelighet, fleksibilitet og support, sier IT-sjef i Vestland Offshore, Joar Epland.

Avtalen iDrift har inngått med Reach Subsea omfatter oppsett og drift av servere, samt generell IT-support. iDrift har også, i samarbeid med Skogen Reklamebyrå, laget de nye nettsidene som Reach Subsea lanserte sist fredag.

– Reach Subsea er et ungt og friskt Haugesund-selskap som vi er stolte av å få muligheten til å samarbeide med. De har en svært offensiv vekststrategi som det blir veldig spennende å være en del av. Vi har nettopp flyttet inn i flotte, nye lokaler i Haraldsgata 190, og kan i tillegg til høy kompetanse tilby lokal forankring. Er det én bransje som setter pris på forankring, er det nettopp undervannsbransjen, sier Lauknes.

– Reach Subsea er i stadig endring og utvikling. Å ha rett IT-verktøy og rett partner på IT-siden er helt avgjørende. I utvelgelsesprosessen har vi lagt vekt på kompetanse, tilgjengelighet, samt lokal forankring, og med iDrift føler vi at vi har funnet den rette IT-partneren, sier CFO i Reach Subsea, Birgitte Wendelbo Johansen.