Stord skjelver, Aibel har fått napp. Neste torsdag får du vite siste nytt om konjunkturer og den gigantiske Sverdrup-utbyggingen.  

Skrevet .

Da inviterer Næringsforeningen sammen med Handelsbanken til et høyaktuelt møte om konjunkturutsiktene ved sjeføkonom Knut Anton Mork og om utbyggingen av Johan Sverdrup ved prosjektdirektør Kjetil Digre.

– Vi har lenge prøvd å få Statoils prosjektdirektør for Johan Sverdrup-utbyggingen til Haugesund, og plutselig åpnet det seg et vindu torsdag 30. april, sier HN-direktør Egil Severeide.

Men da hadde vi allerede invitert til et konjunkturmøte i Lille maritim med Handelsbankens sjeføkonom. En sporty banksjef Knut Børge Lunde foreslo at vi slår alt sammen til et superaktuelt møte, der vi både får en oppdatering på konjunkturutsiktene globalt og nasjonalt og siste nytt om Sverdrup-utbyggingen. I tillegg har vi invitert sjef for Aibel i Haugesund, Bjørn Tollefsen, til å orientere om status for Aibels prosjekt, og ringvirkninger for underleverandører og lokalsamfunn.

http://e24.no/jobb/aibel-faar-milliardkontrakt-paa-johan-sverdrup/23402189

Severeide forteller at interessen rundt den økonomiske utviklingen her i landet og internasjonalt er svært stor, særlig i bransjer som er orientert mot olje og gass. Samtidig knytter det seg store forventninger til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet, som anses som «redningsplanken» for verfts- og serviceindustrien. Her sikret Aibel seg en kjærkommen kontrakt for et par måneder siden. Kværner Stord tapte denne kampen, og i ettertid er det klart og tydelig presisert fra eiere og ledelse at neste Sverdrup-kontrakt, som tildeles tidlig i juni, vil være avgjørende for Stord-verftets skjebne.

http://www.offshore.no/sak/63486_naa_er_det_vinn_eller_forsvinn

– Vi kommer til å invitere våre venner på Stord til dette arrangementet, og håper vi kan få en interessant da med spennende emner, sier Severeide.

Program og påmelding:

 

https://nforeningen.no/events/event/lunchmote-krevende-omstilling/