Zlatan, Messi, Ronaldo, Müller. Hør hvordan Svein Oddvar Moen og hans dommerteam takler superstjernene på Haugalandskonferansen

Skrevet .

Svein Oddvar Moen er Haugalandets desidert største internasjonale stjerne. Flere hundre millioner TV-seere følger hans avgjørelser i toppkamper i VM, EM eller Champions League.

I en alder av 36 år har haugesunderen allerede dømt 22 CL-kamper, og han har skaffet seg et solid rykte som internasjonal toppdommer.

– Jeg er en del av et team. Vi trener og forbereder oss grundig til enhver kamp. Ser videoer i timesvis om lagene vi skal dømme, spillernes bevegelsesmønster, hvem vi skal ha spesiell oppmerksomhet mot o.s.v., sier Svein Oddvar Moen.

Fredag vil han fortelle mer om dette teamworket, forberedelsene, presset og de kritiske avgjørelsene på Haugalandskonferansen.

Moen er en av deltakerne Egil Severeide har med seg i sofakroken under mega-arrangementet i Rica Scandic. Konferansen er forlengst utsolgt, og Moen gleder seg til å møte 650 forventningsfulle haugalendinger fra scenen.

Der får han med seg Solveig Songstad og Hege Børgesen fra Helse Fonna, Tiril Fjeld fra Atea og lege og psykiater Bjarte Stubhaug. De skal alle snakke om betydningen av teamwork ut fra egne erfaringer.

Songstad og Børgesen jobber på intensivavdelingen ved Haugesund Sjukehus, som ble tildelt Arbeidsmiljøprisen i Helse Fonna i 2014. Et ekstremt lavt sykefravær og lav turnover er noen av begrunnelsene.

Trill Fjeld er leder av IT-selskapet Atea i Haugesund og har vært med å bygge opp en sterk avdeling her i regionen. Hun skal snakke om  bedriftskultur og hvordan det er å lede framtidens arbeidstakere.

Bjarte Stubhaug forteller oss en del om hva forskningen viser om prosessene rundt teambuilding og hvorfor noen team lykkes og andre ikke.

– Teamwork er den røde tråden i årets konferanse, og jeg gleder meg til å vise fram lokale eksempler på godt lagspill, sier HN-direktør Egil Severeide, som får programleder Heine Totland med seg i sofakroken.