Aibel og Kværner har vunnet hver sin. Nå går to store Sverdrup-kontrakter til Asia.

Skrevet .

Statoil tildeler, på vegne av Johan Sverdrup-lisensen, Samsung Heavy Industries kontrakten for dekkene til både prosess- og stigerørsplattformen. Samlet verdi er syv milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

Sluttdato for kontrakten er satt til 12. desember 2018.

Prosessplattformen, med en vekt på ca. 26.000 tonn, har som funksjon å sørge for stabilisering av oljen samt prosessering til rik gass.

Plattformdekket skal fabrikkeres ved Samsungs verft i Sør-Korea.

– Johan Sverdrup er et stort puslespill hvor mange leverandører må levere med presisjon, på tid og kvalitet for at vi skal starte produksjon mot slutten av 2019 og denne kontrakten er nok en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Samsung har lang erfaring i fabrikasjon av slike installasjoner, og vi har allerede et godt samarbeid med leverandøren. De har levert et konkurransedyktig tilbud i en tøff internasjonal konkurranse, sier Margareth Øvrum, konserndirektør Teknologi, prosjekter og boring i Statoil ifølge en pressemelding.

Med dette er alle kontraktene for de fire plattformdekkene tildelt. Dekkene til boreplattformen og boligplattformen har som kjent allerede gått til henholdsvis Aibel (EPC) og Kværner Stord (EPC). I tillegg har 65 prosent av utstyrspakkene hittil gått til leverandører med norske fakturaadresser.

– Johan Sverdrup skal skape store verdier for hele samfunnet i over 50 år. Vi har nå fått på plass et bredt og solid team i leverandørindustrien på å bygge dekkene til de fire plattformene. Det gir de beste forutsetningene til å levere prosjektet på kvalitet, på tid og på kost, sier Øivind Reinertsen, direktør for Johan Sverdrup feltutvikling, i meldingen.