Eigil Ulvin Olsen og Margrethe Snekkerbakken i Avinor snakket om planene for Helganes i Haugesund i dag.

Hva vil egentlig Avinor med flyplassen på Helganes?  Spørsmålet  henger fortsatt i lufta.

Skrevet .

Det var ingen som ble klokere etter Eigil Ulvin Olsen og Margrethe Snekkerbakkens presentasjon av Avinors planer for Haugesund Lufthavn på regionrådsmøtet i formiddag.

– I over tre år har Avinor vært klar over regionens ønske for flyplassen. Fortsatt klarer ikke Avinor-ledelsen å gi et skikkelig svar. I 2018 går avtalen ut. Det er på høy tid at tåkepraten erstattes med tydelige meldinger, sier HN-direktør Egil Severeide etter dagens møte.

Avinor-representantene skyldte på at den løsningen som Haugesund-regionen ivrer for er vanskelig for selskapet. En lavprisflyplass faller liksom utenfor det statlige konseptet.

Både Snekkerbakken og Ulvin-Olsen gav ros for den ståpåviljen og det engasjementet Martin Laurhammer og hans medarbeidere i Lufthavnutbygging (LUB) har vist.

Det er ikke mye om å gjøre før flyplassen går i balanse. Det meste skulle derfor ligge til rette for en videreføring av samarbeidet i en eller annen form.

Men hvilken, det kan fortsatt ikke Avinor-lederne si noe om. Selv om begge antydet at det begynner å haste.

– Vi har fryktelig dårlig tid, sa Martin Laurhammer i sitt innlegg. Han poengterte flyplassens betydning for regionen, og at utsiktene er usikre.

Det haster derfor å få på plass en avtale, som skaper forutsigbarhet for private aktører og næringslivet i regionen, sa Laurhammer