Fredag ble en ny merkedag for DeepOcean. Selskapet tildeles milliardkontrakt av Statoil og befester stillingen som en ledende IMR-leverandør på norsk sokkel.

Skrevet .

Kontrakten er den største selskapet har inngått siden oppstarten i 1999. Den har en fast varighet på fem år samt opsjoner for ytterligere år år og omfatter undervanns IMR-tjenester for alle Statoil opererte felt på norsk sokkel, fra den sørlige del av Nordsjøen til Barentshavet i nord.

– Dette er en stor dag for DeepOcean. Helt siden vi ble tildelt vår første IMR-kontrakt i 2006 har DeepOcean jobbet målrettet for å levere førsteklasses IMR-tjenester til Statoil og andre nøkkelkunder. Våre kunder stiller strenge krav både til personell, fartøy og utstyr og i et marked med skarp konkurranse fra flere leverandører er det gledelig å konstatere at Statoil valgte DeepOcean. Tildelingen bekrefter at vår langsiktige satsning på kvalitet, kontinuerlige fokus på organisasjonsbygging samt å synliggjøre verdien av våre tjenester for våre kunder har vært vellykket, sier Mads Bårdsen, administrerende direktør i DeepOcean i en pressemelding.

Kontrakten omfatter leveranse av et spesialskip utrustet for undervanns inspeksjons, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR), med tilhørende prosjektledelse og ingeniør tjenester på land. Kontraktsverdien er på mer enn halvannen milliard kroner og kan beløpe seg til nærmer 2,5 milliarder kroner inkludert opsjoner.

DeepOcean vil benytte et skip av MT6022 design til denne kontrakten. Fartøyet blir levert av REM Maritime i første kvartal i 2014 og bygges ved Kleven verft. Det er utformet med spesiell tanke på IMR-operasjoner og er blant annet utrustet med et integrert modulhåndteringstårn, to arbeids- og en observasjons ROV samt en 150 Te offshore kran. Fartøyet er forberedt for arbeid i arktiske strøk.

IMR-fartøyene er viktige redskap for å opprettholde olje og gass produksjonen fra norsk sokkel.

– Med denne utvidelsen av vår IMR flåte er vi godt forberedt på støtte Statoils daglige operasjoner på produserende felt, samt deres videre satsing på dypere vann og i nordområdene. Tildelingen er en svært viktig anerkjennelse av den høye kvaliteten på tjenestene som DeepOcean og våre ansatte leverer. Vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid med Statoil, avslutter Bårdsen.

Les også mer om saken her: http://www.h-avis.no/nyheter/100-nye-arbeidsplasser-1.7774409