Høyre frykter at regjeringen gjeninnfører bonuspoeng på innenlands flyreiser. - Det vil gi særfordeler til de store byene, sier Høyres Arve Kambe og tar i dag saken opp i Stortinget.

Skrevet .

– Regjeringen vurderer å gi særfordeler til de fire største byene, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Det kommer til å gå ut over alle de andre, sier stortingsrepresentant Arve Kambe til Stavanger Aftenblad.

Han er særlig bekymret for at de regionale flyplassene på stamnettet, som ligger nær de store, vil tape dersom forbudet mot bonuspoeng blir opphevet. Da tenker han blant annet på Haugesund, Stord, Kjevik, Torp og Rygge.

– Jeg ser helst at ingen ruter får bonuspoeng. Men det må være sånn at enten må alle flyruter innenlands få bonuspoeng – eller ingen, sier rogalandsrepresentanten.

Bakgrunnen for at han i morgen har bedt om en såkalt interpellasjon (debatt) med statsråd Rigmor Aasrud i Stortinget, er at regjeringen har sendt ut på høring et forslag om å gjeninnføre bonuspoeng på flyvninger på de mest trafikkerte rutene i Norge (Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger og Oslo-Trondheim).

Les hele saken her: http://www.aftenbladet.no/nyheter/politikk/Hoyre-til-kamp-mot-bonuspoeng-3047104.html