Anbudskrig sender nok en trøndekjempe i bakken. For tredje gang på under ett år går en av storentreprenørene i Trondheim overende, skriver Dagens Næringsliv.

Skrevet .

For lave anbud får skylden for mandagens konkurs i Teknobygg Entreprenør.

115 står uten jobb, og ifølge styrets innberetning til Trondheim tingrett var egenkapitalen negativ med rundt 60 millioner kroner ved utgangen av oktober.

Konkursen har fått det til å gå kaldt nedover ryggen på flere som har kjøpt leiligheter i Grilstad Park. 120 av de 180 leilighetene Teknobygg Entreprenør har ansvaret for, er under oppførelse.

Halvparten skulle ha vært innflyttingsklare til jul, men overtagelse er nå utsatt til over nyåret.

– Vi prøver å skaffe oss oversikt, og håper at vi skal få til en løsning som gjør at arbeidet på byggeplassene kan fortsette, sier advokat Terje Bjørndahl som er oppnevnt som bostyrer.

Steenstrup & Stordrange-advokaten styrer også konkursboet til Frost Entreprenør, som gikk overende for en måned siden.

Felles for de to konkursrammende trondheimsentreprenøren er at finanskrisen og kampen om jobbene som fulgte, fikk dem til å legge inn for lave anbud.

Det samme bidro også til å felle en tredje trondheimsentreprenør, Grunnarbeid, i januar i år. Siden kontraktene ble inngått, har kostnadene steget, ikke minst knyttet til innleie av underleverandører.

– Vi hadde budsjettert med et underskudd på 25 millioner kroner, men etter å ha dukket ned i papirene, fant jeg ut av at underskuddet ville bli forverret med cirka 50 millioner kroner.

Jeg så ganske raskt at dette klarer vi ikke, sier styreleder Jan Erik Steen i Teknobygg Entreprenør til Dagens Næringsliv.

På spørsmål fra avisen om hva han tenker om at det er flere trondheimsentreprenører som har gått konkurs i det siste, svarer Steen:

– Jeg har i løpet av mine 45 år i bransjen sett at entreprenørene ikke tjener mer penger i såkalt gode tider. Selv om det er jobber nok til alle og gode tider, er det hard priskonkurranse.