Kommunikasjonsdirektør Bjørn Sandal i Aibel om Kristin-retretten: Vi liker best forutsigbarhet. Men når det er sagt, så håndterer vi det med personellet. Vi har tross alt 6000 medarbeidere.(Foto: Statoil)

Dårlig start på året for Aibel: Statoil og partnerne på Kristin Gassprosjekt annulerer en kontrakt med selskapet til en verdi av 200 millioner kroner.

Skrevet .

Partnerne i Kristin gasseksportprosjekt (KGEP) besluttet i dag å avslutte prosjektet da det ikke er økonomisk bærekraftig på grunn av høyere investeringskostnader og høyere volumrisiko, skriver Statoil i en pressemelding i dag.

Pressemeldingen kommer en drøy måned etter at Aibel i en melding gikk ut med nyheten om at de skal gjøre Kristin klar for Polarled.

Polarled er rørledningen som skal ta gassen fra Norskehavet ut til markedene.

Aibel sitt oppdrag ble tildelt gjennom en rammeavtale selskapet har med Statoil for vedlikehold og modifikasjon. Blant annet skulle Aibel installere en ny fiskal målestasjon med tilhørende plattform for gassen som skulle ha blitt eksportert til Polarled.

I tillegg skulle systemet for rengjøring av rør og systemet for kontroll og overvåking av ventiler på havbunnen, samt prosess-sikring av alle systemer knyttet til gasseksporten.

Avtalen hadde en verdi på 200 millioner kroner.

Kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal, sier til Teknisk Ukeblad at beslutningen har betydning for dem.

– Når Statoil beslutter å avslutte et prosjekt som vi var involvert i, så betyr dette noe for oss. Vi hadde planlagt omkring 25 personer på dette prosjektet. For vår del, så liker vi best forutsigbarhet. Men når det er sagt, så håndterer vi det med personellet. Vi har tross alt 6000 medarbeidere, sier hun