– Økt forutsigbarhet har vært avgjørende for at Hydro nå planlegger en pilot på Karmøy for testing av verdens mest energieffektive aluminiumsproduksjon, sier Hydro

Kutt i CO2-kompensasjon vil gi millionsmell på Søral og ødelegge for Hydros pilotprosjekt på Karmøy. Geir Toskedal (KrF) synes  Regjeringen tabber seg ut.

Skrevet .

Jeg forstår ikke at Høyre og Fremskrittspartiet tør å gjøre dette. Det er nærmest et skudd i foten, sier Geir Toskedal (KrF) som kommer fra Karmøy og nå sitter i kommunalkomiteen på Stortinget til Haugesunds Avis.

Tirsdag ble det kjent at Høyre og Fremskrittspartiet i sitt forslag til statsbudsjett vil endre reglene for CO2-kompensasjon.

Ordningen ble innført så sent som i fjor og var helt avgjørende for at aluminiumsverket Søral på Husnes fikk til en langsiktig avtale om kraftkjøp fram mot 2020.

– Lyn fra klar himmel

– Det er ingen hemmelighet at Søral er i en utsatt posisjon. Slike lyn fra klar himmel, som får betydelige økonomiske konsekvenser, er svært alvorlig, sier Per Øyvind Sævartveit, administrerende direktør ved Søral.

Han anslår at reduksjonen i CO2-kompensasjonsordningen vil føre til nærmere 35 millioner kroner i årlige tap for hjørnesteinsbedriften med 235 ansatte i Kvinnherad.

– Vi forventet at kompensasjonsordningen var en stabil og forutsigbar plan helt fram mot 2020. Når vi opplever at dette blir rotet til ved første korsvei, skaper det usikkerhet om hele ordningen framover i tid, sier Sævartveit.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/nyheter/kan-gi-alvorlige-konsekvenser-for-soral-og-hydro-karmoy-1.8157285