Harald Spångberg fra Haugesund tok to bachelorgrader og en kandidatgrad på tre år. - Det ble mellom seks og ti ekamener hvert semester, men det gikk bra, sier HSH-studenten.

Skrevet .

Harald Spångberg har nylig blitt ferdig med ingeniørstudiene. Mens andre tok de nødvendige 180 studiepoengene fordelt på tre bachelorår, endte Spångberg med 245 studiepoeng og to bachelorgrader.

– Til sammen har jeg tatt ca 65 ekstra studiepoeng. Det ble mellom 6-10 eksamener hvert semester. Det har gått bra, sier Spångberg beskjedent til Teknisk Ukeblad.

Den ene bachelorgraden er innenfor elektro med spesialisering i automasjonsteknikk. Den andre er en bachelorgrad i maskin med spesialisering i prosess- og energiteknikk på Høgskolen Stord/Haugesund.

I tillegg tok han en høgskolekandidatgrad innen elektrofag.

Ville ikke flytte

– Jeg ville gjerne studere til å bli elektroingeniør, men det var ikke et alternativ på høgskolen her. Jeg hadde ikke så veldig lyst til å flytte på meg, derfor valgte jeg i stedet å gå på maskiningeniørlinja.

På andre året oppdaget han at det gikk an å ta en toårig kandidatutdanning i elektro.

– Siden det faget gikk for siste gang da jeg oppdaget det måtte jeg bare hive meg på det og ta det. Det var en god mulighet til å ta elektrofag uten å måtte flytte til andre byer.

Det var nå eller aldri, sier Spångberg.

Han planlegger ikke å roe ned med det første, men fortsette å både studere og undervise på flere steder i landet.

– Nå er jeg ansatt som høgskolelærer og til høsten skal jeg undervise ingeniører som starter på y-veien. Samtidig tar jeg en mastergrad i signalbehandling og automasjon ved Universitet i Stavanger.

Jeg skal bo i Haugesund, så mastergraden blir i utgangspunktet et selvstudie

Les mer her:

http://www.tu.no/teknologikarriere/utdanning/2013/07/04/han-tok-to-bachelorgrader-og-en-kandidatgrad-pa-tre-ar