Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Osen 8 AS om bygging av et kombinert næring- og leilighetsbygg på Leirvik i Stord kommune.

Skrevet .

Oppdraget skal utføres som en totalentreprise, og kontraktsummen er drøyt 140 millioner kroner ekskl. mva., skriver Byggeindustrien.

Meierikvarteret blir et kvartal med moderne og spennende arkitektur. Leilighetene, som varierer i størrelse fra 38 til 109 kvadratmeter, får vindusflater utformet for å slippe inn mye lys og gi god utsikt, mens balkongene skal gi mest mulig utsyn og minst mulig innsyn. Prosjektet ligger sentralt og fint til i Leirvik, nær sjøen, handels- og servicetilbudet i sentrum og med kort vei til turområder i nærheten.

Bygget blir samlet på omlag 13.000 kvadratmeter og skal inneholde 46 leiligheter, cirka 2.200 kvadratmeter næringsareal (råbygg) og en underetasje med parkering. Bygget blir pelet til fjell, med bærende yttervegger av betongelementer, prefabrikkerte søyler og dragere samt dekker av hulldekkeelementer. Ytterfasade er i hovedsak prikkmeislet gjennomfarget betong.

Kontrakten er et resultat av en utviklingsavtale som ble inngått høsten 2015 mellom utbygger og Veidekke Entreprenør. Kontrakten skal gjennomføres som internt arbeidsfellesskap mellom Veidekke Entreprenør distrikt Haugesund og Block Berge Bygg AS på Klepp i Rogaland.