- Året så lang har ikke vært så verst, men vi venter en knalltøff høst. Vi er avhengig av at det dukker opp nye oppgaver, sier Westcon-sjefen.

Skrevet .

Arne Birkeland er intervjuet i Sysla.no om verftets situasjon og utsiktene framover. Det familieeide konsernet i Ølensvåg har hatt noen eventyrlige år, og er godt rustet til å møte tyngre tider.

Mange bedrifter ble hardt rammet av oljenedturen i fjor. For Westcon-konsernet med hovedkontor i Ølensvåg ble året preget av stor variasjon mellom ulike deler av selskapet.

– Med tanke på inntekter og aktivitet var fjoråret bra, men det var store forskjeller mellom ulike forretningsområder, sier konsernsjef Arne Birkeland.

Han trekker fram verft og elektro som to områder der selskapet hadde mye å gjøre. Westcon Geo, som eier og drifter seismikkskip, fik det langt tøffere.

– Det var et svært krevende år innen seismikk. Deler av flåten vår lå i opplag gjennom hele året, forteller Birkeland.

I tillegg gikk Dolphin, en av selskapets viktige seismikkunder, konkurs mot slutten av året. Det forsterket problemet og fortsetter å skape trøbbel i 2016.

For verftsvirksomheten gikk det imidlertid altså bedre. Det skyldtes i hovedsak at selskapet fortsatt hadde jobb knyttet til store kontrakter inngått før oljekrisen slo inn. Birkeland trekker spesielt fram arbeidet med Prosafe-riggen Safe Scandinavia, som ble bygget om ved verftet i Ølensvåg.

I år blir det vanskeligere.

Les mer her: http://sysla.no/2016/06/22/oljeenergi/westcon-budsjetter-med-halverte-inntekter-i-2016_120135/

 

Fakta

Westcon Group

  • Westcon Yards: består av hovedverftet i Ølensvåg, Karmsund verft, Florø verft og Helgeland verft
  • Westcon Power & Automation: har avdelinger på Karmøy, Stord og Husøy
  • Westcon Løfteteknikk: hovedkontor i Haugesund, avdeling i Stavanger
  • Westcon Geo: seismikkrederi basert i Ålesund
  • Eier også sitt eget cateringselskap.
  • Brødrene Øystein, Noralf og Arne Matre eier til sammen ca. 87 prosent. De tre andre søskenene deres eier ca. 4 prosent hver