Nærings- og handelsminister Trond Giske mener Norge må ta krisetegnene på alvor.

Skrevet .

– Det er ikke gitt at de gode tidene vil fortsette av seg selv. Vi skal ta med oss de tegnene vi ser til avmatning i norsk økonomi, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Tirsdag holdt han sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Hvordan den europeiske krisen og massearbeidsløsheten vil påvirke norsk økonomi og næringsliv fremover, var noe av det ministeren benyttet anledningen til å belyse.

Han åpnet med å vise til Hurum, der det i går ble kjent at cellulosefabrikken Södra Cell på Tofte legges ned, skriver Dagens Næringsliv.

Giske mener nedleggelsen forteller oss at Norge merker det som skjer ute i Europa. EU har seks kvartaler på rad hatt en nedgang i BNP, påpeker han.

– Vi er et veldig annerledes land, men 70 prosent av eksporten vår går til EU. Når etterspørselen svikter, merker norske bedrifter dette, sier Giske.

– 300 ansatte i Tofte mistet jobben, og når en slik hjørnesteinsbedrift rammes, rammes også hele næringen, sier han.

Giske understreker at krisen i Europa er langt i fra over.

– Krisen i Europa har blitt mer langvarig og dypere enn noen kunne se for seg. Det finnes ingen «quick fix», og vi må være forberedt på flere dårlige nyheter før det blir bedre.

Les hele saken her: http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article2640681.ece