Det var en enkel markering, bevarres. Men fortjener ikke denne historiske begivenheten champagne og kanapeer? skriver HN-direktør Egil Severeide

Skrevet .

Klokka 12 torsdag 4. januar 2018 smalt den første salven i Rogfast-utbyggingen. Et av historiens største samferdselsprosjekter. Et prosjekt som ble født på midten av 80-tallet og som det har tatt nærmere 30 år å få på plass.

Et prosjekt som er starten på et ferjefritt Vestland. Et prosjekt som vil sette flere verdensrekorder og endre Rogaland.

Så blir den første salven, selve symbolet på en langdryg og seierrik kamp, en godt bevart hemmelighet. Forbeholdt en engere krets.

Det skulle vært skolekorps. Det skulle vært en folkefest. Kongen skulle vært der. Det skulle vært norske flagg. Det skulle vært kulturinnslag. Regionlederne fra sør og nordfylket skulle skålet og ønsket hverandre til lykke.

Næringslivsledere også.

For en ny tid. For et samlet Rogaland.

Det var egentlig flaks at jeg fikk det med meg. I forberedelsene til et foredrag jeg skulle holde onsdag formiddag ringte jeg Vegvesenet for å få vite nærmere når den første salven skal fyres av på Bokn. Om to dager, var svaret. Hva? Torsdag den 4. april klokken 12 på Arsvågen. Javel -og hvem er invitert? Pressen og den politiske referansegruppen til prosjektet. Statsråden kunne ikke komme, men statssekretæren kommer. En enkel markering.

En enkel markering.

Det fortjener ikke dette prosjektet. Til det er det altfor stort og betydningsfullt. Hadde det vært østpå, er jeg skråsikker på at lyden hadde vært en annen. Her har en eller flere aktører vist mangelfull forståelse for dimensjoner.

Det vi var vitne til i vakkert vintervær på Arsvågen denne torsdagsformiddagen skulle vært en dag for historiebøkene.

Nå ble det nærmest en parentes..