Aibel har sikret seg sin tredje kontrakt på Johan Sverdrup-utbyggingen.

Skrevet .

Aibels oppdrag er å se på en modulbasert løsning for en ny prosessplattform på feltsenteret for framtidige faser for Johan Sverdrup. Dette er også konseptet som Aibel har som løsning på boreplattformen på Johan Sverdrup. Arbeidet vil være et viktig innspill i beslutningsprosessen for Statoils konseptvalg i neste utbyggingsfase.

– For oss er dette en fjør i hatten. Vi er stolte over å være én av premissleverandørene til denne gigantsatsningen og ser at arbeidet vil legge viktige føringer for Statoils valg av framtidig løsning av fase to-utbyggingen, sier Nils Arne Hatleskog, konserndirektør for Feltutvikling.
Arbeidet med C-studien startet i januar og vil vare i seks måneder. I gjennomsnitt vil cirka 35 personer være involvert i arbeidet. Dette er det tredje Sverdrup-oppdraget Aibel har vunnet. Kontrakten for bygging av boreplattformen til Sverdrup-feltet ble tildelt i februar 2015 mens oppdraget med bygging av omformerstasjon på Haugsneset ble vunnet i oktober i fjor.

 

Aibel er et ledende serviceselskap i olje- og gassindustrien. Selskapet er også etablert innen fornybar energi. Rundt 5.000 medarbeidere er engasjert i arbeid på land og offshore. Aibel har åtte kontorer i Norge. I tillegg har selskapet virksomhet i Thailand, Singapore, Danmark og Egypt.