Onsdag 25. september inviteres det for femte gang til Haugesund Forsknings- og Innovasjonskonferanse. I år som i fjor legges den til den nasjonale festivalen Forskningsdagene.

Skrevet .

Ifølge arrangør Polytec har årets konferanse til formål å belyse nytteverdien av tverrfaglighet gjennom å introdusere regionen for et fenomen som heter sti-avhengighet. I tillegg vil konferansen slippe til noen fagområder som kan styrke kunnskapsprofilen til næringslivet på Haugalandet.

Professor Bjørn Asheim fra Lunds Universitet og visedirektør ved forskningssenteret CIRCLE (Centre for Innovation, Research and Competance in the Learning Economy) er et av årets trekkplastre. Han skal gi en introduksjon til sti-avhengighet og lock-in problematikk i innovasjonssystemet, der spørsmålet vil være ”Er regionens omfattende spesialisering et hinder for fornyelse?”

På konferansen får deltakerne også besøk fra Systems Engineering-miljøet ved Høgskolen i Buskerud (HiBu). De vil gi en innføring i fagområdets metoder generelt, men også hvordan de jobber sammen med næringen i Kongsbergsregionen, spesielt i tilknytning til undervannsbransjen. I tillegg kommer representanter fra Universitetet i Stavanger, som vil gi en introduksjon til begrepet Industrial Asset Management.

I løpet av dagen vil også de lokale virksomhetene DeepOcean, Future Solution og Interwell dele av sine erfaringer.

Konferansen vil finne sted på Høgskolen i Haugesund.